O seriálu

Sons of Anarchy

soa Stanice FOX rozjela dramatický seriál Sons of Anarchy a teď skončila první série. Za tu krátkou dobu si ho našlo celkem dost fanoušků a nebude to jenom kvalitním překladem od CzechM8, ale i faktem, že za ním stojí člověk z pecky jménem The Shield. Jmenovitě jde o Kurta Suttera, který se podílel na The Shieldu jako scénárista (18 dílů), producent a i jako herec (pamatujete arcivraha Margose?). To samé je u Sons of Anarchy – scénář, produkce, hraní (týpek co zmlátil ve vězení agentku ATF – kdo viděl, vzpomene si), ale především je i jeho tvůrce.

hodnocení na:

SoA je napínavé akční drama (kde drama převyšuje akční složku) o motorkářském gangu z městečka Charming, který si zajišťuje živobytí nelegálním prodejem zbraní zatímco se jim snaží dostat na kobylku jak místní zástupce šerifa tak ATF (něco jako FBI, ale pro akohol, tabák a zbraně). Postupem času se ale zamotají do další a další události (jiné gangy, vraždy atd) + jak jinak – osobní spory, rodina. Tím vším prostupuje věrnost klubu, pochybování hlavního hrdiny a věčné obavy z vězení.

Začátek se rozjíždí trochu pomaleji, ale jakmile přejedete 2.-3. díl, necháte se pohltit. V tomhle seriálu není místo pro kladné hošíky s pěšinkou. Většina hrdinů má nějaký ten hřích na kontě (od SoA, šerifa a policisty) a nerozpakují se použít násilí, když je potřeba. Na druhou stranu jim stejně fandíte, aby se dostali z každý šlamastiky.

Co je na Soa kromě scénáře výborné, jsou i herci. Mladému Jaxovi (neokoukaný Charlie Hunnam – ta gay fotka z CSFD by potřebovala „refresh“) jsem rád uvěřil, že jde „citlivého chytrého motorkáře“ bez jakékoliv ironie. Další z hlavních rolích je vůdce gangu Ron Perlman (jinak též znám jako HELLBOY) a Katey Sagal (např. Peggy z Ženatý se závazky) + spousta známých obličejů! Opět zmíním The Shield, protože se v pár dílech objeví i „Dutchboy“, tentokrát v roli poctivého psychopata (a zase hraje policajta).

Kdo dá tomuhle seriálu šanci, určitě neprohloupí.

GANGLAND UNDERCOVER

Po skončení SoA se M.i.D. ještě vrhl otitulkovat minisérii podle skutečných událostí Gangland Undercover. Jde o příběh Charlese Falca, který se musí infiltrovat do neblaze proslulého motorkářského gangu v San Bernandinu, aby se vyhnul vězení. Příběh jede od začátku do konce, a pokud vám vadil pomalejší příběh u SoA, tady se tozhodně nudit nebudete ani na chviličku.

odkaz na ČSFD